Ordet tapetserare har franskt ursprung och yrket som ”le tapissier” innebar att hänga upp
vävda tapeter. Ur yrket utvecklade sig sedan en gren som stoppade och klädde möbler.
Arbetet är ett hantverk som kräver nogrannhet, kunskap och känsla.

För att fräscha upp en möbel räcker det ibland med ett nytt tyg men ibland behöver även
stoppningen bytas ut, resårhuset snöras om eller sadelgjorden spännas. Tapetserarbacken åtar sig
alla typer av förekommande tapetserararbeten, allt från möbler med traditionell stoppning till nya
designmöbler samt dynor till båt, husvagn och skoter.

Idag är de flesta möbler i möbelbutiker och även dyrare kvalitetsmöbler stoppade med polyeter medan äldre möbler ofta är stoppade med naturmaterial. Naturmaterial har en betydligt längre hållbarhet och hos Tapetserarbacken kan du själva välja vilken typ av stoppning din möbel ska ha. Jag kan även utforma stoppningen på möbeln efter personliga önskemål som till exempel mer svankstöd.

Du väljer själv vilket tyg din möbel ska kläs i. Det är viktigt att välja ett möbeltyg av hög kvalitet som håller för det slitage möbeln utsätts för. Tapetserarbacken har ett stort sortiment av tygprover, vilka du gärna får låna hem för att bättre kunna besluta om vilket tyg som passar just din möbel. Du kan även välja att endast köpa tyg av mig.

I dagens samhälle kan vi se en ökad miljömedvetenhet. Det är dock lätt att bortse från en varas kvalitet och miljöpåverkan till förmån för priset. För ungefär samma kostnad som att köpa en ny kvalitetsmöbel kan du renovera din favoritmöbel. Varje objekt prissätts individuellt. Mitt gesällbrev i möbeltapetsering ger dig som kund en extra garanti på mina kunskaper i yrket. Om du har några frågor eller funderingar kring vad jag kan hjälpa dig med är du varmt välkommen att höra av dig. Både privatpersoner och företag är välkomna!